Aanbod

Aanbod-banner

Lithouwen: Van een zomer vol gastronomisch genot tot architecturale uitkijktorens

Dat Litouwen ook tijdens de zomermaanden blijft verbazen en zowel avontuurlijke zielen als fijnproevers maar al te graag ontvangt, bewijst het verrassende aanbod. Wat denk je bijvoorbeeld van avontuurlijke wandelpaden langs uitkijktorens? Of een wandeling langs de Dode Duinen?  
 
Maar ook voor gastronomisch genot ben je hier binnenkort aan het juiste adres. Litouwen is namelijk de nieuwe culinaire bestemming die dit jaar opgenomen wordt in de Michelin Gids. Reizigers voor wie fine dining als muziek in de oren klinkt, weten deze zomer dus waar ze best even langsgaan. Maar vergis je niet, ook voor een heerlijke koffie of een simpele brunch of lunch kan je klant in Litouwen terecht.

Litouwen sluit aan bij de Michelin Gids

Reizigers voor wie er niets boven gastronomie en fine dining gaat, heeft Litouwen heugelijk nieuws. Sinds dit jaar wordt deze Baltische staat namelijk opgenomen in de Michelin Gids en weten fijnproevers perfect waar ze unieke eetervaringen kunnen beleven. Op 13 juni wordt de eerste selectie van de beste restaurants onthuld, die het unieke karakter van de Litouwse smaken alle eer aandoen.  

Op pad door de Litouwse natuur

Wandelaars voor wie avontuur en natuur als een match made in heaven klinkt, kunnen hun hart ophalen aan de nationale wandelpaden. Van een avonturenparcours langs historische bezienswaardigheden en een wandeling door de jeneverbessenvallei tot wandelpaden tussen moerassen en heidevelden. Talloze routes zijn goed gemarkeerd en voorzien van informatieve displays. Deze verrijken de ervaring, maar geven ook bijkomende weetjes over het gebied.

Pik de meest prachtige panorama’s meeDe uitkijkplatforms in Litouwen zijn terug te vinden op ongekende locaties en bieden uitzichten over de uitgestrekte landschappen. Veel torens zijn geïnspireerd door natuurlijke elementen, hierdoor krijgen ze een bijzonder architectuur en gaan ze harmonieus op in het landschap. Bovendien zijn deze uitkijkpunten ideaal voor verschillende activiteiten, gaande van vogelspotten tot fotografie. Maar het is natuurlijk ook dé plek bij uitstek om de batterijen op te laden. 

5 beste brunch spots in Kaunas

Niets zo leuk dan de dag te beginnen met een gastronomisch verwenmoment. Bij ‘Marsas Mieste’, bekend om hun zelfgemaakte kwarktaarten, zijn zoetekauwen aan het juiste adres. Maar ook ‘Holy Donut’ stelt niet teleur en zal elke ontbijtkampioen bekoren. Gelegen in het hart van de stad biedt ‘Boheme House’ een ontmoetingsplaats om te genieten van kunst, muziek en lekker eten. Zin om je smaakpapillen te prikkelen met enkele nieuwe smaken, zoals een croissants met kauwgomvulling? Ga dan eens langs bij ‘Habits Bakery’ waar Dovydas weet te verassen met zijn creaties. Tot slot ‘Vero Café’, een trendy koffiebar die garant staat voor puur genot. 

How do you want to travel?